Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Εκδηλώσεις Πολιτισμού στα Λαγκάδια

Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Λαγκάδια .
διαβάστε τις εκδηλώσεις κατά σειρά ημερομηνίας εδώ


Παρασκευή 28 Ιουλίου, 
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση απο τον 
Σύλλογο των Εν Αττική Λαγκαδινών
Μουσικοχορευτική Παράσταση με Παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που θα συνοδεύει στους χορούς τα Λύκεια Ελληνίδων Τρίπολης ,Αργους ,και Μεγάρων.

Σάββατο 29 Ιουλίου ,
44ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού 
Απο 29 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου
 η Ζάννα Αρτέμη ,παρουσιάζει τη νέα της προσωπική δουλειά (ζωγραφική, installation, performance) 
με ιδιωτική πρωτοβουλία της Living Country.

Σε ένα εγκαταλειμμένο κτήριο του 1860 στα Λαγκάδια Αρκαδίας, που η φθορά του χρόνου το κάνει να μοιάζει με έτοιμο σκηνικό θεάτρου παρουσιάζει τη νέα της προσωπική δουλειά (ζωγραφική, installation, performance) η Άρτεμη Ζάννα. Διάρκεια έκθεσης 29 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου. 
Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Είστ’ ούλοι φερμένοι;» 
που σημαίνει «Έχετε έρθει όλοι;». Πρόκειται για ιδιωματισμό τοπικής διαλέκτου, η οποία διατηρείται ζωντανή στην ευρύτερη περιοχή έως σήμερα. (με  ιδιωτική πρωτοβουλια της Living Country

Από 1-5 Αυγούστου οι Γιορτές της Πέτρας 
με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας. Με αφορμή τη δημόσια παρουσίαση της αφίσας των εκδηλώσεων, τα ΑΝΘΗ με αυτή την πρωτοβουλία τους υποδηλώνουν την επιδίωξή τους να ξαναζωντανέψουν ένα παραδοσιακό επάγγελμα, εκείνο της Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας! 
Ομάδες μαθητευόμενων θα δουλέψουν την πέτρα κάτω από τα μάτια των παλιών μαστόρων που θα δουν την τέχνη τους να συνεχίζεται, ώστε να εκπαιδευτεί μια νέα γενιά μαστόρων που αποκαταστήσουν τα ερειπωμένα σπίτια, θα στερεώσουν και επισκευάσουν τα παλιά και θα χτίσουν καινούργια. Για 5 μέρες θα μας συγκινήσουν οι ήχοι από το πελέκημα της πέτρας για να θυμούνται οι παλιοί μαστόροι και να μαθαίνουν οι νέοι. Το Εργαστήρι θα αποτελέσει μια πρώτη μεγάλη δοκιμή για τη λειτουργία Σχολής μαθητείας της τέχνης της πέτρας! Επιπροσθέτως, με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστεί μια κοινωνική "ακτινογραφία" της ευρύτερης περιοχής όπως αυτή αναδύεται από τη ματιά ενός σημαντικού περιηγητή του 19ου αιώνα, του Χρήστου Κορύλλου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: